nl NL en EN fr FR de DE it IT
  • ARBIN AIRHOOD Leaflet Banner
  • Info & downloads

Het belang van adembescherming

Laat niets aan het toeval over en voorkom gezondheidsklachten

Bij het werken met vrijkomende stoffen, deeltjes, gassen, dampen of een combinatie hiervan, is goede adembescherming essentieel. Dergelijke stoffen brengen namelijk na blootstelling hieraan ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee voor niet alleen de ogen, maar vooral ook de luchtwegen en longen. Vaak wordt gedacht: dat overkomt mij toch niet en het zal zo’n vaart niet lopen. De feiten bewijzen echter het tegendeel.

Lees meer

Het kiezen van de juiste ademhalingsbescherming

Professionals laten niets aan het toeval over

Voor het kiezen van de juiste ademhalingsbescherming is kennis van zowel de producten als werkprocessen noodzakelijk. Maar door het brede aanbod op dit gebied zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Globaal kunnen drie soorten stofmaskers onderscheiden worden, namelijk wegwerpstofmasker, (ruggedragen) aanblaassystemen en motorondersteunde volgelaatsmaskers zoals de KITE.

Lees meer

Hoe werkt het KITE-P3-masker?

Continue luchttoestroom, veilig en makkelijk werken

 Het KITE-P3-masker is een motorondersteund ademluchtvizier, dat de drager continu voorziet van gefilterde lucht. Vervuilde lucht wordt in het filter aan de bovenzijde van het vizier gefilterd door een fijnstoffilter, ook wel een P3-filter of HEPA-filter genoemd. De schone lucht wordt vervolgens verder getransporteerd door een luchtkanaal aan de bovenzijde van het vizier. Uiteindelijk wordt deze via een opening bij het voorhoofd tegen de binnenzijde van het vizier naar beneden geblazen. En dat heeft voordelen.

Lees meer

Modellen KITE

    Bijzonder geschikt als professionele bescherming tegen het Coronavirus

    nlenfrdeit