nl NL en EN fr FR de DE it IT
 • ARBIN AIRHOOD Leaflet Banner

Hoe werkt het KITE-P3-masker?

Continue luchttoestroom, veilig en makkelijk werken

 Het KITE-P3-masker is een motorondersteund ademluchtvizier, dat de drager continu voorziet van gefilterde lucht. Vervuilde lucht wordt in het filter aan de bovenzijde van het vizier gefilterd door een fijnstoffilter, ook wel een P3-filter of HEPA-filter genoemd. De schone lucht wordt vervolgens verder getransporteerd door een luchtkanaal aan de bovenzijde van het vizier. Uiteindelijk wordt deze via een opening bij het voorhoofd tegen de binnenzijde van het vizier naar beneden geblazen. En dat heeft voordelen.

 

Luchtfilter

Luchtfilter

Beschermt de ademwegen dankzij een overmaat aan schone, gefilterde lucht
Ventilatie en koeling

Ventilatie en koeling

Zorgt voor een constante luchtstroom van 160 liter/minuut, gedurende ongeveer 10 uur
Gezichtsafdichting

Gezichtsafdichting

Zachte, zeer comfortabele en elastische gezichtsafdichting zorgt voor behoud van overdruk
 • Luchtfilter

  Luchtfilter

  Beschermt de ademwegen dankzij een overmaat aan schone, gefilterde lucht
 • Ventilatie en koeling

  Ventilatie en koeling

  Zorgt voor een constante luchtstroom van 160 liter/minuut, gedurende ongeveer 10 uur
 • Gezichtsafdichting

  Gezichtsafdichting

  Zachte, zeer comfortabele en elastische gezichtsafdichting zorgt voor behoud van overdruk

  Bestel in de webshop

  Geen irritaties, vervuilde lucht of beslagen vizier met het KITE-P3-masker

  De luchtstroom die met stofmasker P3 naar binnen geblazen wordt, wordt namelijk geleidelijk naar de neus en mond gevoerd. De lucht blaast dus niet direct op de ogen, wat irritaties kan veroorzaken, en zo voorkom je ook dat het vizier beslaat. De unieke en bijzonder comfortabele elastische gezichtsafdichting zorgt er bovendien voor dat de overdruk rondom het gezicht behouden blijft en voorkomt zo het binnendringen van vervuilde lucht rondom het gezicht.

  Een continue luchtstroom met een constante kwaliteit

  Bij (intensieve) werkzaamheden is het belangrijk dat de luchtstroom continu behouden blijft en van een constante kwaliteit is. Geen probleem voor het P3-masker. De elektronische regeling zorgt er namelijk voor dat de luchtstroom ononderbroken wordt gehouden op 160 liter per minuut. Dit is ruim voldoende om een volwassen gebruiker van voldoende lucht te voorzien en de overdruk achter het vizier in stand te houden. Zelfs bij het uitvoeren van zware werkzaamheden en werkzaamheden bij hoge temperaturen.

  Automatische waarschuwingsmeldingen bij vervuild filter of lege batterij

  Bij langdurig gebruik van het stofmasker P3, zal het filter langzaam maar zeker gaan vervuilen door de weggevangen deeltjes. De regeling compenseert dit echter door het toerental van de motor langzaam te verhogen totdat het maximum is bereikt. Op dat moment klinkt er een alarmtoon die de gebruiker erop attendeert het filter te verwisselen. Deze alarmtoon hoor je ook wanneer de batterijspanning minimaal is. De gebruiker heeft dan enkele minuten de tijd om de werkplek te verlaten voordat de KITE zichzelf uitschakelt.

  Vergelijkingstabel met traditionele beschermingsmiddelen

  *Wegwerp stofmaskersRuggedragen aanblaassysteemKITE aanblaashelm
  Gewicht: Licht Zwaar totaalgewicht rugunit + slang + vizier. Minder dan 950 gram.
  Ademweerstand: Hoog Geen Geen
  Bescherming: Beperkte bescherming door lekkage langs de randen door onderdruk. Hoge bescherming door overdruk in het vizier. Hoge bescherming door overdruk in het vizier.
  Toepasbaarheid: Niet geschikt voor bril- en baarddragers. Geschikt voor baard- en brildragers. Geschikt voor baard- en brildragers.
  Opzetten: Eenvoudig op te zetten, maar lastig om masker goed aan te sluiten op het gezicht. Veel werk om het systeem om te binden, de slang aan te sluiten, het vizier op te zetten en het systeem in te schakelen. Opzetten, inschakelen en direct klaar voor gebruik, eenvoudiger kan het niet.
  Gebruiksgemak: Eenvoudig op te zetten, maar lastig om masker goed aan te sluiten op het gezicht. Zwaar en de slang kan in de weg zitten en ergens achter blijven haken. Optimaal, geen last van slang en rugunit. Veel bewegingsvrijheid in kleine ruimten.
  Aanschafkosten: Laag Zeer hoog Laag in verhouding tot ruggedragen systemen.
  Verbruikskosten: Relatief hoog, telkens een nieuw masker. Vaak twee of drie filters, slangen en andere slijtdelen. Slechts één filter te vervangen. De jaarlijkse kosten zijn lager dan bij gebruik van wegwerpmaskers of ruggedragen systemen.

  Bijzonder geschikt als professionele bescherming tegen het Coronavirus

  nlenfrdeit