nl NL en EN fr FR de DE it IT
  • ARBIN AIRHOOD Leaflet Banner

“Zowel de Kite Standaard als de Kite Opti zijn geschikt voor tandheelkundige werkzaamheden, echter is de levertijd voor de Opti momenteel een stuk langer wegens de lange doorlooptijden in de productie.
Wij adviseren u daarom om de Kite standaard te bestellen”

KITE Complete sets luchtkappen

Optimale bescherming met tal van extra’s, extra voordelig geprijsd

De KITE-luchtkappen zijn leverbaar als complete sets. Deze bevatten naast het volgelaatsmasker, de lashelm of slijphelm, ook een filter, extra comfortpads, een oplader, stofcapuchoncap en wegtrekruitjes, een laskap of transparant vizier. Dat alles verpakt in een praktische draagtas voor veilig vervoer en natuurlijk extra voordelig geprijsd.

KITE Standaard volgelaatsmasker met luchttoevoer

Bescherm jezelf optimaal tegen schadelijke stoffen met het KITE volgelaatsmasker

Werk je in de bouw, de agrarische sector, industrie, infra of ben je thuis een actieve klusser? Dan zul je waarschijnlijk veel last ondervinden van vrijkomende stoffen en deeltjes. Kwartsstof bijvoorbeeld, maar ook houtstof, poedercoatdeeltjes, vezels, mortels, lijmen, kitten en endotoxinen (resten van bacteriën). Stoffen die één belangrijke gemene deler hebben, namelijk dat ze ernstige gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Het KITE volgelaatsmasker beschermt.

productnummer 10000
€675.18
Prijs inclusief BTW
Lees meer

KITE Welding lashelm

Verklein de risico’s tijdens het lassen met de KITE Welding lashelm

Of je nu werkzaam bent in de metaalbewerking of hobbymatig regelmatig last: lassen brengt grote risico’s met zich mee. Enerzijds als het gaat om gevaar voor ogen en gelaat door straling en lasspatten en -vonken. Maar minstens zo belangrijk gezondheidsrisico’s als gevolg van de schadelijke lasdamp, lasrook en staalstoffen die vrijkomen tijdens het lassen. Extra bescherming in de vorm van een lasmasker is dan ook zeker geen overbodige luxe. De KITE Welding lashelm met verseluchttoevoer biedt uitkomst.

productnummer 10050
€825.22
Prijs inclusief BTW
Lees meer

KITE Opti slijphelm

Krijg maximale bescherming tijdens het slijpen met de KITE Opti slijphelm

Het lijkt zo onschuldig, het stof dat vrijkomt bij het slijpen, afbramen en polijsten van staal of bij het slijpen van steen of beton. Niets is echter minder waar. Zowel staalstof als kwartstof bevatten veel schadelijke stoffen en deeltjes die oogaandoeningen en andere ernstige gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Met de KITE Opti slijphelm verzeker je jezelf van optimale bescherming van je gezicht, je ogen en je longen. Dat voelt wel zo veilig.

productnummer 10060
€782.87
Prijs inclusief BTW
Lees meer

KITE EPR (Eikenprocessierups)

productnummer 10030
€961.95
Prijs inclusief BTW
Lees meer

Winkelwagen

Maatregelen

De markt biedt diverse soorten ademhalingsbeschermingmiddelen, zoals wegwerpstofmasker ( mondkapje), maar de bescherming hiervan is beperkt en het draagcomfort is niet ideaal o.a. vanwege de opgebouwde warmte, condens op een eventueel gedragen bril en het benauwde gevoel. Bovendien zijn deze maskers niet bruikbaar bij baarddragers.

Daarnaast bestaan er ook aangeblazen systemen, opgebouwd uit een luchtpomp die op de rug wordt gedragen en die middels een slang is verbonden met een helm/vizier op het hoofd. Dit systeem levert een overmaat aan schone lucht en biedt veel meer bescherming dan de wegwerpmaskers. Nadeel is de nogal bewerkelijke wijze van aandoen, de loshangende slang op de rug, de rugunit en de hoge aanschafprijs.

Het ademluchtmasker Kite is een optimale oplossing voor bovengenoemde nadelen: het biedt een overmaat schone lucht, is in een handomdraai opgezet, heeft geen slangen of andere zaken op de rug en is aantrekkelijk geprijsd. Wij hebben de diverse voor- en nadelen van de genoemde systemen voor u in een overzicht gezet.

Vergelijkingstabel met traditionele beschermingsmiddelen

*Wegwerp stofmaskersRuggedragen aanblaassysteemKITE aanblaashelm
Gewicht: Licht Zwaar totaalgewicht rugunit + slang + vizier. Minder dan 950 gram.
Ademweerstand: Hoog Geen Geen
Bescherming: Beperkte bescherming door lekkage langs de randen door onderdruk. Hoge bescherming door overdruk in het vizier. Hoge bescherming door overdruk in het vizier.
Toepasbaarheid: Niet geschikt voor bril- en baarddragers. Geschikt voor baard- en brildragers. Geschikt voor baard- en brildragers.
Opzetten: Eenvoudig op te zetten, maar lastig om masker goed aan te sluiten op het gezicht. Veel werk om het systeem om te binden, de slang aan te sluiten, het vizier op te zetten en het systeem in te schakelen. Opzetten, inschakelen en direct klaar voor gebruik, eenvoudiger kan het niet.
Gebruiksgemak: Eenvoudig op te zetten, maar lastig om masker goed aan te sluiten op het gezicht. Zwaar en de slang kan in de weg zitten en ergens achter blijven haken. Optimaal, geen last van slang en rugunit. Veel bewegingsvrijheid in kleine ruimten.
Aanschafkosten: Laag Zeer hoog Laag in verhouding tot ruggedragen systemen.
Verbruikskosten: Relatief hoog, telkens een nieuw masker. Vaak twee of drie filters, slangen en andere slijtdelen. Slechts één filter te vervangen. De jaarlijkse kosten zijn lager dan bij gebruik van wegwerpmaskers of ruggedragen systemen.

Bijzonder geschikt als professionele bescherming tegen het Coronavirus

nlenfrdeit