nl NL en EN fr FR de DE it IT
  • ARBIN AIRHOOD Leaflet Banner

“Zowel de Kite Standaard als de Kite Opti zijn geschikt voor tandheelkundige werkzaamheden, echter is de levertijd voor de Opti momenteel een stuk langer wegens de lange doorlooptijden in de productie.
Wij adviseren u daarom om de Kite standaard te bestellen”

KITE Opti slijphelm

Krijg maximale bescherming tijdens het slijpen met de KITE Opti slijphelm

Het lijkt zo onschuldig, het stof dat vrijkomt bij het slijpen, afbramen en polijsten van staal of bij het slijpen van steen of beton. Niets is echter minder waar. Zowel staalstof als kwartstof bevatten veel schadelijke stoffen en deeltjes die oogaandoeningen en andere ernstige gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Met de KITE Opti slijphelm verzeker je jezelf van optimale bescherming van je gezicht, je ogen en je longen. Dat voelt wel zo veilig.

Veiligheid én comfort samengebracht in één slijphelm

De KITE Opti slijphelm biedt optimale bescherming tegen schadelijke stoffen die vrijkomen tijdens het slijpen van staal, steen en beton. Deze slijphelm met luchttoevoer zorgt voor continue toevoer van schone, gefilterde lucht en biedt door de lichte overdruk een extreem hoge beschermingsgraad. Bovendien kenmerkt hij zich door optimaal gebruikersgemak. Een kwestie van opzetten, inschakelen en direct klaar voor gebruik, eenvoudiger kan het niet.

Voordelen KITE Opti slijphelm

  • Maximale bescherming tijdens het slijpen van staal, steen en beton
  • Hoge kwaliteit glashelder en opklapbaar vizier
  • Ondoorzichtig deel van helm zorgt voor focus
  • Perfecte pasvorm en maximaal draagcomfort
  • Geschikt voor bril- en baarddragers
  • Optimaal wendbaar door ontbreken slangen en rugunit
  • Levert naast schone lucht ook koeling en ventilatie
KITE Opti slijphelm
productnummer 10060
€782.87
Prijs inclusief BTW

Vergelijkingstabel met traditionele beschermingsmiddelen

*Wegwerp stofmaskersRuggedragen aanblaassysteemKITE aanblaashelm
Gewicht: Licht Zwaar totaalgewicht rugunit + slang + vizier. Minder dan 950 gram.
Ademweerstand: Hoog Geen Geen
Bescherming: Beperkte bescherming door lekkage langs de randen door onderdruk. Hoge bescherming door overdruk in het vizier. Hoge bescherming door overdruk in het vizier.
Toepasbaarheid: Niet geschikt voor bril- en baarddragers. Geschikt voor baard- en brildragers. Geschikt voor baard- en brildragers.
Opzetten: Eenvoudig op te zetten, maar lastig om masker goed aan te sluiten op het gezicht. Veel werk om het systeem om te binden, de slang aan te sluiten, het vizier op te zetten en het systeem in te schakelen. Opzetten, inschakelen en direct klaar voor gebruik, eenvoudiger kan het niet.
Gebruiksgemak: Eenvoudig op te zetten, maar lastig om masker goed aan te sluiten op het gezicht. Zwaar en de slang kan in de weg zitten en ergens achter blijven haken. Optimaal, geen last van slang en rugunit. Veel bewegingsvrijheid in kleine ruimten.
Aanschafkosten: Laag Zeer hoog Laag in verhouding tot ruggedragen systemen.
Verbruikskosten: Relatief hoog, telkens een nieuw masker. Vaak twee of drie filters, slangen en andere slijtdelen. Slechts één filter te vervangen. De jaarlijkse kosten zijn lager dan bij gebruik van wegwerpmaskers of ruggedragen systemen.

Bijzonder geschikt als professionele bescherming tegen het Coronavirus

nlenfrdeit